OVER MIJ

Wie ben ik en waarom fiets ik mee? Lees hieronder meer.

Lilian Photo
Wie is

LILIAN KOK

Ik ben Lilian Kok, 38 jaar oud en woonachtig in het mooie – maar helaas platte – Noord Limburg. In mijn vrije tijd ben ik graag buiten. Mijn mooiste momenten beleef ik in de bergen; in de winter op de ski’s en in de zomer met de wandelschoenen aan.

Ik heb jarenlang met veel plezier hardgelopen tot het moment dat ik met het wielrennen in aanraking ben gekomen. Een kleine 2 jaar geleden introduceerde een goede vriend mij in de wereld van het fietsen. Ik huurde een racefiets voor 1 week en na een dagje samen fietsen door de Maasduinen strompelde ik moe, voldaan én met spierpijn de trap op, wetende dat ik iets gedaan had die dag dat ik erg leuk vond en wel eens goed bij me zou kunnen passen. Die gehuurde racefiets heb ik pas 7 maanden later weer ingeleverd en tegelijkertijd ingeruild voor mijn eerste eigen racefiets. De daaropvolgende maanden ben ik steeds vaker op pad gegaan. Helemaal toen ik mijn 2 beste vriendinnen ook heb kunnen motiveren om een fiets aan te schaffen zodat we met onze vriendengroep samen mooie rondjes konden gaan rijden.

Waarom ik mee doe met de Tour for Life

Afgelopen zomer kwam er een advertentie van Tour for Life voorbij op mijn Instagram. Een kwartier later had ik me al ingeschreven voor het webinar en wist ik eigenlijk al; dit ga ik doen! De Tour for Life is een sportieve uitdaging van niveau. En als ik ergens voor te porren ben dan is het dat wel. Maar ik fiets de Tour for Life natuurlijk niet alleen voor mezelf. Iedere fietser zamelt geld in voor het Daniel den Hoed fonds. Een fonds dat de strijd tegen kanker aan gaat door de financiering van succesvol kankeronderzoek, uitgevoerd door Erasmus MC Kanker Instituut. Het fonds treedt naar buiten met de kreet: ‘Maak kanker kansloos’. Een kreet die ik volledig onderstreep.

In 2003 is mijn oma haar dochter, mijn oom zijn zus, mijn vader zijn vrouw en mijn broertje, zusje en ik onze moeder verloren. Ondanks haar strijdlust was zij diegene die kansloos was, niet de kanker. Zij mocht maar 47 jaar worden. Van dichtbij heb ik meegemaakt wat kanker doet. Hoe het iemands leven volledig willekeurig kan beëindigen en andere levens voorgoed kan veranderen. Na 2003 hebben wij allemaal ons leven weer opgepakt. Ieder op z’n eigen manier. De gebeurtenissen hebben misschien een plek gekregen maar het gemis zal altijd blijven. Net zoals bij zovelen is kanker na 2003 nooit meer volledig verdwenen uit mijn leven. Dagelijks vechten zo veel mensen letterlijk voor hun leven. De meesten ken ik niet, sommige vaag en enkelen staan heel erg dichtbij. Voor al die mensen fiets ik. En omdat ik weet dat ‘mam’ trots op me zou zijn.

OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Wil je weten hoe het staat met de voorbereidingen naar de Tour for Life en hoe het gaat tijdens de tocht? Volg dan mijn speciale Tour for Life Instagram account en blijf op de hoogte.

Lilian | Tour for Life Instagram

Heb je vragen of wil je meer weten over sponsoring?

Neem dan contact op via dit contactformulier of mail rechtstreeks.

Contactgegevens

Velden - Nederland

Neem contact op